Poseidons Nationale Cryptotocht 2017

60ste Cryptotocht op zondag 17 september 2017

Tijdens dit lustrumjaar vierde Poseidon met de 60ste Cryptotocht een dubbel jubileum. Op zondag 17 september 2017 beleefden we een extra feestelijke editie, met wonder boven wonder uitstekend weer na de vele regen van de afgelopen tijd. Primeur tijdens deze Cryptotocht was de introductie van de ‘Gerard Terwiel Bokaal’, vernoemd naar de deelnemer die het vaakst aan de tocht heeft meegedaan: 41 keer! Zie ook Wikipedia. Gerard Terwiel schreef een uitgebreid verslag.

Speciaal voor de deelnemers, maar natuurlijk ook voor andere belangstellenden, staan hier de crypto’s + oplossingen en de einduitslag.

Voor in de agenda: volgend jaar vindt de Cryptotocht plaats op zondag 16 september 2018.

Algemene informatie

Ieder jaar organiseert Poseidon een puzzeltocht door de Amsterdamse grachten. Aan deze tocht kunnen ploegen uit heel Nederland meedoen. Buitenlandse ploegen zijn vanzelfsprekend ook welkom. Het is dan wel handig dat je de Nederlandse taal enigszins machtig bent. Aan de hand van meerkeuzevragen, gps-opdrachten of kompasaanwijzingen moeten de deelnemers een ochtend- en middagroute uitstippelen. Onderweg moeten talloze puzzelvragen (zoals cryptogrammen en anagrammen) worden opgelost, waarbij de antwoorden te vinden zijn langs het water, bijvoorbeeld op gevelstenen, naambordjes en reclamezuilen.

Na afloop wordt er op Poseidon een maaltijd geserveerd en worden de antwoorden en winnaars bekendgemaakt.

Deelname

Bij deelname verzoeken wij u eigen boten mee te nemen, dit heeft voor u het voordeel dat u gegarandeerd bent van het juiste materiaal en u niet afhankelijk bent van leenmatriaal. Mocht het verzorgen van eigen materiaal niet mogelijk zijn dan is er de mogelijkheid om een leenboot aan te vragen, een wherry of C4. De kosten hiervan zijn 45 euro. Afhankelijk van de beschikbaarheid en inschrijving wordt de bootindeling gemaakt.

Het inschrijfformulier voor de tocht van 2017 staat binnenkort onder aan deze pagina.

Betalen bij inschrijving

Uw deelname is geldig als het inschrijfgeld, de kosten voor het diner en eventuele kosten voor het huren van een boot bij inschrijving zijn overgemaakt naar NL70INGB0000029800 t.n.v.  ‘penn. RZV Poseidon’, o.v.v. Cryptotocht 2016. Vermeld daarbij de naam van de deelnemende ploeg.

De inschrijving dient uiterlijk 1 september 2017 te hebben plaatsgevonden.

Aanvangstijdstip: 9:00 uur koffie en uitleg over de tocht; 10:00 uur start

Locatie: Jan Vroegopsingel 4, Amsterdam

Kosten: deelname Cryptotocht 11 euro / diner: 13 euro

Leenboot: 45 euro

Prijzen: 1ste, 2de en 3de prijs en de Nol van Boele-prijs (dit is de prijs voor de beste niet-Amsterdamse roeivereniging)

Graag tot ziens op 17 september!

De Cryptocommissie

Info: cryptotocht@rzv-poseidon.nl

Klik hier voor het inschrijfformulier.