Poseidons Nationale Cryptotocht 2017

60ste Cryptotocht op zondag 17 september 2017

Dit jaar  jaar heeft Poseidon met de 60ste Cryptotocht een dubbel jubileum, want we bestaan dit jaar 110 jaar. Op zondag 17 september 2017 kunt u dan ook een extra feestelijke editie verwachten!

Resultaten Cryptotocht 2016

Het was weer een prachtige editie, met uitstekend weer, een leuke route – langs een aantal nieuwe vaarwegen met een nieuw pauzepunt langs de De Wittenkade – en mooie Cryptovragen. Speciaal voor de deelnemers, maar natuurlijk ook voor andere belangstellenden, staan hier de crypto’s + oplossingen en de uitslag.

Algemene informatie

Ieder jaar organiseert Poseidon een puzzeltocht door de Amsterdamse grachten. Aan deze tocht kunnen ploegen uit heel Nederland meedoen. Buitenlandse ploegen zijn vanzelfsprekend ook welkom. Het is dan wel handig dat je de Nederlandse taal enigszins machtig bent. Aan de hand van meerkeuzevragen, gps-opdrachten of kompasaanwijzingen moeten de deelnemers een ochtend- en middagroute uitstippelen. Onderweg moeten talloze puzzelvragen (zoals cryptogrammen en anagrammen) worden opgelost, waarbij de antwoorden te vinden zijn langs het water, bijvoorbeeld op gevelstenen, naambordjes en reclamezuilen.

Na afloop wordt er op Poseidon een maaltijd geserveerd en worden de antwoorden en winnaars bekendgemaakt.

Deelname

Bij deelname verzoeken wij u eigen boten mee te nemen, dit heeft voor u het voordeel dat u gegarandeerd bent van het juiste materiaal en u niet afhankelijk bent van leenmatriaal. Mocht het verzorgen van eigen materiaal niet mogelijk zijn dan is er de mogelijkheid om een leenboot aan te vragen, een wherry of C4. De kosten hiervan zijn 45 euro. Afhankelijk van de beschikbaarheid en inschrijving wordt de bootindeling gemaakt.

Het inschrijfformulier voor de tocht van 2017 staat binnenkort onder aan deze pagina.

Betalen bij inschrijving

Uw deelname is geldig als het inschrijfgeld, de kosten voor het diner en eventuele kosten voor het huren van een boot bij inschrijving zijn overgemaakt naar NL70INGB0000029800 t.n.v.  ‘penn. RZV Poseidon’, o.v.v. Cryptotocht 2016. Vermeld daarbij de naam van de deelnemende ploeg.

De inschrijving dient uiterlijk 1 september 2017 te hebben plaatsgevonden.

Aanvangstijdstip: 9:00 uur koffie en uitleg over de tocht; 10:00 uur start

Locatie: Jan Vroegopsingel 4, Amsterdam

Kosten: deelname Cryptotocht 11 euro / diner: 13 euro

Leenboot: 45 euro

Prijzen: 1ste, 2de en 3de prijs en de Nol van Boele-prijs (dit is de prijs voor de beste niet-Amsterdamse roeivereniging)

Graag tot ziens op 17 september!

De Cryptocommissie

Info: cryptotocht@rzv-poseidon.nl

Klik hier voor het inschrijfformulier.